Champinones rellenos
gevulde champignons met chorizo

Maak de champignons schoon of wrijf ze af. Draai de stelen uit de hoeden en hak de stelen fijn. Pel de ui en hak hem fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin de uitjes. Voeg de fijngehakte steeltjes toe en bak deze tot alle vocht verdampt is. Verwarm de oven voor op 220° C.
Pel de worst of druk de worstjes uit hun vel in de pan en snijd ze klein. Pel de knoflookteentjes en pers ze uit boven de pan. Bak alles ongeveer 10 minuten boven een matig vuur. Was ondertussen de peterselie en dep hem droog. Strooi peper, zout en paprikapoeder bij het worstmengsel, laat het enigszins afkoelen en voeg de peterselie toe. Vul de champignonhoeden met het mengsel, beboter een ovenschaal en schik hierin de gevulde champignons naast elkaar. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de champignons 10-12 minuten.