Brocheta fritas de champinones al bacon
gefrituurde brochettes met champignons en spek

  • Borstel de paddestoelen schoon en snij de steeltjes op gelijke hoogte af.
  • Snij het spek in 16 gelijke blokjes en zet deze op in een pan met koud water.
  • Laat ze aan de kook komen en 2 minuten blancheren.
  • Giet ze door de zeef en dep ze droog met keukenpapier.
  • Zet opzij.
  • Hak de teentjes knoflook fijn en klop ze in een diep bord door het ei.
  • Doe de bloem en het paneermeel in 2 andere borden.
  • Maak nu de brochettes door afwisselend een paddestoel en een blokje spek op een bamboe stokje te rijgen (4 van elk).
  • Kruid de brochettes peper en zout en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het geklopte ei met look en het paneermeel.
  • Verwarm de olie op 180 graden Celsius en bak de brochettes in 3 a 4 minuten rondom goudbruin.
  • Laat de brochettes uitlekken op keukenpapier.