Brocheta fritas de champinones al bacon
gefrituurde brochettes met champignons en spek

Borstel de paddestoelen schoon en snij de steeltjes op gelijke hoogte af. Snijd het spek in 16 gelijke blokjes en zet deze op in een pan met koud water. Laat ze aan de kook komen en 2 minuten blancheren. Giet ze door de zeef en dep ze droog met keukenpapier. Zet opzij.

Hak de teentjes knoflook fijn en klop ze in een diep bord door het ei. Doe de bloem en het paneermeel in 2 andere borden. Maak nu de brochettes door afwisselend een paddestoel en een blokje spek op een bamboe stokje te rijgen (4 van elk). Kruid met peper en zout en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het geklopte ei met look en het paneermeel. Verwarm de olie op 180 graden Celsius en bak de brochettes in 3 a 4 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.