Brocheta fritas de champinones al bacon
gefrituurde brochettes met champignons en spek
- Borstel de paddestoelen schoon en snij de steeltjes op gelijke hoogte af.
- Snij het spek in 16 gelijke blokjes en zet deze op in een pan met koud water.
- Laat ze aan de kook komen en 2 minuten blancheren.
- Giet ze door de zeef en dep ze droog met keukenpapier.
- Zet opzij.
- Hak de teentjes knoflook fijn en klop ze in een diep bord door het ei.
- Doe de bloem en het paneermeel in 2 andere borden.
- Maak nu de brochettes door afwisselend een paddestoel en een blokje spek op een bamboe stokje te rijgen (4 van elk).
- Kruid de brochettes peper en zout en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het geklopte ei met look en het paneermeel.
- Verwarm de olie op 180 graden Celsius en bak de brochettes in 3 a 4 minuten rondom goudbruin.
- Laat de brochettes uitlekken op keukenpapier.