Albondigas con jamon
gehaktballetjes met ham

  • Snij de ham in zeer kleine blokjes.
  • Roer het ei in een kom los en voeg het broodkruim toe.
  • Roer het mengsel goed door en laat het enkele minuten staan.
  • Doe er daarna gehakt, ham, sjalot of voorjaarsui en peterselie bij.
  • Strooi er wat zout en peper over en meng het geheel goed.
  • Vorm van het mengsel balletjes ter grootte van walnoten.
  • Leg ze op een snijplank en plaats deze op een koele en tochtige plek, zodat de balletjes aan de buitenkant wat kunnen opdrogen.
  • Keer ze van tijd tot tijd om.
  • Verhit in een grote koekepan een bodempje olie en bak hierin de balletjes boven een niet al te hoge warmtebron in 6 tot 8 minuten rondom bruin.
  • Neem ze uit de pan.
  • Laat ze goed uitlekken en afkoelen.
  • Leg ze op een grote schaal.
  • Dien de gehaktballetjes koud op en strooi er vlak voor het opdienen desgewenst nog wat fijngesneden bieslook over.