Albondigas a la Catalana
Catalaanse gehaktballetjes

Bereid de balletjes door het ei met de melk en het verkruimeld brood (zonder korst) te kloppen. Kruid met peper, zout en muskaatnoot (geen zout als u gekruid gehakt gebruikt). Kneed dit alles grondig en vorm balletjes ter grootte van een walnoot. Rol ze door de bloem en bak ze bruin in de oven of in de pan. Ontpit de tomaten en snijd ze in grove stukken. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes, hak de uien en de knoflook fijn.

Fruit de uien in een braadpan met wat olie. Voeg dan de tomaten, de knoflook, de aardappelen en de gehaktballetjes toe. Leng aan met een glas wijn en een glas water. Kruid met peper en zout. Laat ongeveer 45 minuten stoven met het deksel op de pan. Controleer af en toe of er nog genoeg water in de pan is. Voeg 10 minuten voor het einde de ontpitte olijven toe.