Almejas con habas
venusschelpen met tuinboontjes

  • Leg de ansjovisfilets in een kleine kom en voeg zoveel water toe to ze onderstaan.
  • Week ze 5 minuten en giet ze daarna af en droog ze met keukenpapier.
  • Doe ze over in een vijzel en wrijf tot een fijne pasta.
  • Klop de olie, azijn en mosterd tot een dressing en voeg de ansjovispasta er door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Boen de schelpen schoon onder koud stromend water.
  • Gooi schelpen die kapot zijn of schelpen die niet sluiten weg.
  • Leg ze in een grote pan en voeg het water toe.
  • Breng ze met het deksel op de pan aan de kook.
  • Kook de schelpen ongeveer 5 minuten tot ze allemaal open zijn.
  • Schelpen die dicht blijven weggooien.
  • Breng in een andere pan ruim water met wat zout aan de kook.
  • Voeg de tuinbonen toe en laat het water weer aan de kook komen en kook de boontjes ongeveer 5 minuten.
  • Giet ze af en laat ze onder koud stromend water een beetje afkoelen.
  • Doe de bonen in een kom.
  • Giet de venusschelpen af en haal het vlees uit de schelpjes.
  • Doe ze bij de boontjes en voeg de peterselie, bieslook en munt toe.
  • Goed mengen.
  • Voeg tot slot de ansjovis vinaigrette toe en meng voorzichtig.
  • Lauwwarm serveren.