Almejas con habas
venusschelpen met tuinboontjes
- Leg de ansjovisfilets in een kleine kom en voeg zoveel water toe to ze onderstaan.
- Week ze 5 minuten en giet ze daarna af en droog ze met keukenpapier.
- Doe ze over in een vijzel en wrijf tot een fijne pasta.
- Klop de olie, azijn en mosterd tot een dressing en voeg de ansjovispasta er door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Boen de schelpen schoon onder koud stromend water.
- Gooi schelpen die kapot zijn of schelpen die niet sluiten weg.
- Leg ze in een grote pan en voeg het water toe.
- Breng ze met het deksel op de pan aan de kook.
- Kook de schelpen ongeveer 5 minuten tot ze allemaal open zijn.
- Schelpen die dicht blijven weggooien.
- Breng in een andere pan ruim water met wat zout aan de kook.
- Voeg de tuinbonen toe en laat het water weer aan de kook komen en kook de boontjes ongeveer 5 minuten.
- Giet ze af en laat ze onder koud stromend water een beetje afkoelen.
- Doe de bonen in een kom.
- Giet de venusschelpen af en haal het vlees uit de schelpjes.
- Doe ze bij de boontjes en voeg de peterselie, bieslook en munt toe.
- Goed mengen.
- Voeg tot slot de ansjovis vinaigrette toe en meng voorzichtig.
- Lauwwarm serveren.