Almejas con habas
venusschelpen met tuinboontjes

Leg de ansjovisfilets in een kleine kom en voeg zoveel water toe to ze onderstaan. Week ze 5 minuten en giet ze daarna af en droog ze met keukenpapier. Doe ze over in een vijzel en wrijf tot een fijne pasta. Klop de olie, azijn en mosterd tot een dressing en voeg de ansjovispasta er door. Brang op smaak met zout en peper.
Boen de schelpen schoon onder koud stromend water. Gooi schelpen die kapot zijn of schelpen die niet sluiten weg. Leg ze in een grote pan en voeg het water toe. Breng ze met het deksel op de pan aan de kook. Kook de schelpen ongeveer 5 minuten tot ze allemaal open zijn. Schelpen die dicht blijven weggooien.

Breng in een andere pan ruim water met wat zout aan de kook. Voeg de tuinbonen toe en laat het water weer aan de kook komen en kook de boontjes ongeveer 5 minuten. Giet ze af en laat ze onder koud stromend water een beetje afkoelen. Doe de bonen in een kom.
Giet de venusschelpen af en haal het vlees uit de schelpjes. Doe ze bij de boontjes en voeg de peterselie, bieslook en munt toe. Goed mengen. Voeg tot slot de ansjovis vinaigrette toe en meng voorzichtig.
Lauwwarm serveren.