rape estofado
zeeduivel in folie gebakken

Doe de ingredienten voor de groentebouillon in een pan, breng het geheel aan de kook, doe een deksel op de pan en laat dit ongeveer 40 minuten zachtjes trekken. Zeef het vocht en druk de ingredienten daarbij uit met de achterkant van een houten lepel om er zo veel mogelijk vocht uit te halen. Ongeveer een halve kop is voldoende.
Leg de wortel en de sperziebonen in een pan en schenk er zo veel groentebouillon bij dat de groente juist bedekt is. Breng dit aan de kook, doe een deksel op de pan en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de groente gaar, maar nog wel knapperig is. Giet het door een zeef en vang de groentebouillon op.
Smelt de boter in een kleine braadpan en fruit hierin de sjalot tot deze net zacht is. Schep de sjalot uit de boter en schenk 1/4 kop van de groentebouillon en de room in de pan. Kook dit tot wat vocht is verdampt en de saus is ingedikt.
Snijd de vis in 4 dikke stukken en leg die elk op een stuk folie. Strooi er zout en peper overheen en schik de reepjes wortel, sperzieboon en sjalot erop. Bedek dit geheel met saus, vouw de foliepakketjes dicht (kan van tevoren klaargemaakt worden) en zet deze 10 minuten in de oven op 175 graden Celsius.