ensalada de atun y judias
salade van tonijn en bonen
Voorbereiding
- Maak eerst de dressing.
- Doe alle ingredienten met zout en peper naar smaak een een jampot met schroefdeksel en schud alles goed door elkaar.
- Schenk de dressing in een grote kan, en zet de dressing opzij.
- Breng een pan water met wat zout aan de kook.
- Voeg de sperciebonen toen en kook ze gedurende 3 minuten.
- Voeg de witte bonen toe en laat alles nog 4 minuten koken.
- Giet de bonen af en doe ze in de kom met dressing en bosuitjes.
- Meng alles goed door elkaar.
- Verhit een grillpan boven een hoog vuur.
- Smeer de tonijnmoten aan een zijde in met wat olie en leg ze dan met de geoliede kant naar onderen IN de pan.
- Laat de vis 2 minuten bakken.
- Bestrijk de bovenkant met olie, keer de vis om en laat ook deze kant 2 minuten baken.
- Haal de vis uit de pan en laat de moten 2 minuten of zolang tot ze volledig afgekoeld zijn liggen.
- Voeg de tomaten toe aan de bonen en vermeng alles goed met elkaar.
- Leg de slablaadjes langs de rand van de schaal en leg de bonensalade erop.
- Verdeel de stukken tonijn erover.
- Dien warm of op kamertemperatuur op met het brood.
- Garneer met de kruiden.