ensalada de atun y judias
salade van tonijn en bonen

Voorbereiding

  • Maak eerst de dressing.
  • Doe alle ingredienten met zout en peper naar smaak een een jampot met schroefdeksel en schud alles goed door elkaar.
  • Schenk de dressing in een grote kan, en zet de dressing opzij.
  • Breng een pan water met wat zout aan de kook.
  • Voeg de sperciebonen toen en kook ze gedurende 3 minuten.
  • Voeg de witte bonen toe en laat alles nog 4 minuten koken.
  • Giet de bonen af en doe ze in de kom met dressing en bosuitjes.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Verhit een grillpan boven een hoog vuur.
  • Smeer de tonijnmoten aan een zijde in met wat olie en leg ze dan met de geoliede kant naar onderen IN de pan.
  • Laat de vis 2 minuten bakken.
  • Bestrijk de bovenkant met olie, keer de vis om en laat ook deze kant 2 minuten baken.
  • Haal de vis uit de pan en laat de moten 2 minuten of zolang tot ze volledig afgekoeld zijn liggen.
  • Voeg de tomaten toe aan de bonen en vermeng alles goed met elkaar.
  • Leg de slablaadjes langs de rand van de schaal en leg de bonensalade erop.
  • Verdeel de stukken tonijn erover.
  • Dien warm of op kamertemperatuur op met het brood.
  • Garneer met de kruiden.