Empanadillas valencianas
pasteitjes met tonijn en tomaat

Smelt voor het deeg de reuzel in de olie in een kleine pan. Neem deze van het vuur en voeg fino en water toe. Klop bloem en zout er beetje bij beetje door, zodat er een glad deeg ontstaat. Neem dit uit de pan en kneed het kort. Leg het 2 uur in een gesloten plastic zak in de koelkast.
Maak intussen de vulling, alles moet in kleine, gelijke blokjes worden gesneden. Fruit ui en knoflook zachtjes in de olie. Voeg tomaten, paprikapoeder of cayennepeper en citroenschil en -sap toe en bak alles nog 3-4 minuten.
Roer dan tonijn, ei en peterselie door het mengsel en laat het afkoelen.
Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven oppervlak en snijd er met een groot glas of een vormpje van 7,5 cm in doorsnee 26-30 rondjes uit. Leg een flinke eetlepel van de vulling op elk rondje, vouw het dubbel en druk de randen goed vast. Verhit de olie in een frituurpan of diepe steelpan op de hoogste temperatuur. Doe er 5-6 pasteitjes tegelijk in. Draai ze om met een schuimspaan als ze boven komen drijven en bak ze in 2-3 min. mooi goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier terwijl u de volgende pasteitjes bakt.
Warm serveren.