Empanadillas valencianas
pasteitjes met tonijn en tomaat

  • Smelt voor het deeg de reuzel in de olie in een kleine pan.
  • Neem deze van het vuur en voeg fino en water toe.
  • Klop bloem en zout er beetje bij beetje door, zodat er een glad deeg ontstaat.
  • Neem dit uit de pan en kneed het kort.
  • Leg het 2 uur in een gesloten plastic zak in de koelkast.
  • Maak intussen de vulling, alles moet in kleine, gelijke blokjes worden gesneden.
  • Fruit ui en knoflook zachtjes in de olie.
  • Voeg tomaten, paprikapoeder of cayennepeper en citroenschil en -sap toe en bak alles nog 3 tot 4 minuten.
  • Roer dan tonijn, ei en peterselie door het mengsel en laat het afkoelen.
  • Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven oppervlak en snijd er met een groot glas of een vormpje van 7,5 centimeter in doorsnee 26-30 rondjes uit.
  • Leg een flinke eetlepel van de vulling op elk rondje, vouw het dubbel en druk de randen goed vast.
  • Verhit de olie in een frituurpan of diepe steelpan op de hoogste temperatuur.
  • Doe er 5-6 pasteitjes tegelijk in.
  • Draai ze om met een schuimspaan als ze boven komen drijven en bak ze in 2 tot 3 minuten mooi goudbruin.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier terwijl u de volgende pasteitjes bakt.
  • Warm serveren.