Empanadillas valencianas
pasteitjes met tonijn en tomaat
- Smelt voor het deeg de reuzel in de olie in een kleine pan.
- Neem deze van het vuur en voeg fino en water toe.
- Klop bloem en zout er beetje bij beetje door, zodat er een glad deeg ontstaat.
- Neem dit uit de pan en kneed het kort.
- Leg het 2 uur in een gesloten plastic zak in de koelkast.
- Maak intussen de vulling, alles moet in kleine, gelijke blokjes worden gesneden.
- Fruit ui en knoflook zachtjes in de olie.
- Voeg tomaten, paprikapoeder of cayennepeper en citroenschil en -sap toe en bak alles nog 3 tot 4 minuten.
- Roer dan tonijn, ei en peterselie door het mengsel en laat het afkoelen.
- Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven oppervlak en snijd er met een groot glas of een vormpje van 7,5 centimeter in doorsnee 26-30 rondjes uit.
- Leg een flinke eetlepel van de vulling op elk rondje, vouw het dubbel en druk de randen goed vast.
- Verhit de olie in een frituurpan of diepe steelpan op de hoogste temperatuur.
- Doe er 5-6 pasteitjes tegelijk in.
- Draai ze om met een schuimspaan als ze boven komen drijven en bak ze in 2 tot 3 minuten mooi goudbruin.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier terwijl u de volgende pasteitjes bakt.
- Warm serveren.