Empanadas de pescado
vispasteitjes

  • Verhit de olie in een koekenpan op een matig vuur.
  • Fruit er de ui en knoflook glazig in.
  • Schep er de tomaat, Spaanse peper en peper en zout naar smaak door en laat bakken tot het mengsel iets dikker geworden is.
  • Schep er de tomatenpuree en peterselie door en laat 3 tot 4 minuten koken.
  • Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
  • Schep er de vis, het ei en de paprika door.
  • Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius.
  • Schep 2 theelepels vulling in het midden van elke deegcirkel.
  • Vouw de cirkels over de vulling en knijp de randen dicht.
  • Zet minstens 15 minuten in de koelkast.
  • Leg de empanadas met een tussenruimte van 3 centimeter naast elkaar op een ingevette bakplaat.
  • Bestrijk het deeg met het ei-watermengsel.
  • Zet 5 tot 6 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.
  • Dien onmiddellijk op.