Empanadas de pescado
vispasteitjes

Verhit de olie in een koekenpan op een matig vuur. Fruit er de ui en knoflook glazig in. Schep er de tomaat, Spaanse peper en peper en zout naar smaak door en laat bakken tot het mengsel iets dikker geworden is. Schep er de tomatenpuree en peterselie door en laat 3 tot 4 minuten koken. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Schep er de vis, het ei en de paprika door.

Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius. Schep 2 theelepels vulling in het midden van elke deegcirkel. Vouw de cirkels over de vulling en knijp de randen dicht. Zet minstens 15 minuten in de koelkast. Leg de empanadas met een tussenruimte van 3 cm naast elkaar op een ingevette bakplaat. Bestrijk het deeg met het ei-watermengsel. Zet 5 tot 6 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Dien onmiddellijk op.