Empanadas de mejillones
mosselflapjes
- Was de mosselen, giet ze in een kookpan, dek af en laat ze 8 tot 10 minuten opengaan op fel vuur.
- Vang het kookvocht op en giet het door een puntzeef.
- Haal de mosselen uit de schelpen en zet opzij.
- Kook het kookvocht van de mosselen en de fumet tot de helft in en verwerk er vervolgens de room en de met de bloem doorknede zachte boter in.
- Kruid met peper, breng op smaak met cayennepeper en laat 5 tot 10 minuten sudderen op zacht vuur: de saus moet goed dik zijn.
- Verwerk daarin de mosselen en meng goed.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd met behulp van een dessertbord ronde schijfjes uit het bladerdeeg.
- Verdeel de bereiding over de helft van elke ronde schijf en klap de rest van het deeg over de vulling.
- Knijp de randen vast met 2 vingers.
- Smeer de flappen in met de geklopte eierdooier en bak 20 minuten in de hete oven : het deeg moet goudbruin en opgeblazen zijn.
- Direct serveren.