Empanadas de mejillones
mosselflapjes

Was de mosselen, giet ze in een kookpan, dek af en laat ze 8-10 min. opengaan op fel vuur. Vang het kookvocht op en giet het door een puntzeef. Haal de mosselen uit de schelpen en zet opzij. Kook het kookvocht van de mosselen en de fumet tot de helft in en verwerk er vervolgens de room en de met de bloem doorknede zachte boter in. Kruid met peper, breng op smaak met cayennepeper en laat 5 tot 10 min. sudderen op zacht vuur: de saus moet goed dik zijn. Verwerk daarin de mosselen en meng goed. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Snijd met behulp van een dessertbord ronde schijfjes uit het bladerdeeg. Verdeel de bereiding over de helft van elke ronde schijf en klap de rest van het deeg over de vulling. Knijp de randen vast met 2 vingers. Smeer de flappen in met de geklopte eierdooier en bak 20 min. in de hete oven : het deeg moet goudbruin en opgeblazen zijn.

Direct serveren.