Empanadas de mejillones
mosselflapjes

  • Was de mosselen, giet ze in een kookpan, dek af en laat ze 8 tot 10 minuten opengaan op fel vuur.
  • Vang het kookvocht op en giet het door een puntzeef.
  • Haal de mosselen uit de schelpen en zet opzij.
  • Kook het kookvocht van de mosselen en de fumet tot de helft in en verwerk er vervolgens de room en de met de bloem doorknede zachte boter in.
  • Kruid met peper, breng op smaak met cayennepeper en laat 5 tot 10 minuten sudderen op zacht vuur: de saus moet goed dik zijn.
  • Verwerk daarin de mosselen en meng goed.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd met behulp van een dessertbord ronde schijfjes uit het bladerdeeg.
  • Verdeel de bereiding over de helft van elke ronde schijf en klap de rest van het deeg over de vulling.
  • Knijp de randen vast met 2 vingers.
  • Smeer de flappen in met de geklopte eierdooier en bak 20 minuten in de hete oven : het deeg moet goudbruin en opgeblazen zijn.
  • Direct serveren.