Croquetas de bacalao
kroketjes van stokvis

  • Week de stokvis in ruim koud water gedurende 12 uur.
  • Ververs het water tussentijds regelmatig, minimaal twee keer.
  • Breng een pan met water met hierin 1 eetlepel zout aan de kook.
  • Laat de stokvis in 30 minuten zachtjes gaar worden (water net niet laten koken!).
  • Schep de stokvis uit de pan, verwijder graten en velletjes en maak de stokvis met een vork fijn.
  • Kook de aardappelen in de schil, pel ze en wrijf ze en door een zeef fijn.
  • Vermeng de aardappel met de vis, zout, ei en peper en voeg eventueel 2 eetlepels visvocht toe als het mengsel te stevig is.
  • Knip de koriander fijn en roer deze door het mengsel.
  • Maak van het mengsel 12 kroketjes en laat deze in de koelkast 1 uur opstijven.
  • Rol de kroketjes door het paneermeel.
  • Verwarm de olie tot 180 graden Celsius en bak de kroketjes in 6 tot 8 minuten goudbruin.
  • Warm serveren.