Caballa en escabeche
makreel in het zuur

  • Leg de makreelfilets met het vel naar boven gekeerd op het rooster van de grill en bestrijk ze met wat olie.
  • Zet het rooster ongeveer 10 centimeter van de warmtebron en grill gedurende 4 tot 6 minuten totdat het vel bruin en krokant wordt en het vlees gemakkelijk uit elkaar valt.
  • Zet de vis even opzij.
  • Verhit de resterende olie in een grote koekenpan.
  • Voeg de uien toe en laat ze in ongeveer 5 minuten zacht maar niet bruin worden.
  • Voeg de overige ingredienten toe en laat 10 minuten sudderen totdat de wortelen zacht zijn.
  • Snijd de vis in flinke moten en verwijder vel en graten.
  • Leg de stukken makreel in een weckfles en giet het uien-wortel-venkelmengsel er overheen (pot moet tot de rand volledig gevuld zijn).
  • Laat door en door afkoelen en sluit vervolgens de pot goed af.
  • Laat tenminste 24 uur en hooguit 5 dagen staan om door en door koud te worden.
  • Serveer de stukken makreel op geroosterd stokbrood met wat olie eroverheen gedruppeld.