Bunuelos de bacalao con alioli
kabeljauwbeignets met knoflooksaus

  • Begin 2 tot 3 dagen van tevoren met de bereiding.
  • Schenk zoveel koud water bij de kabeljauw dat deze bedekt is en zet hem dan 2 tot 3 dagen in de koelkast.
  • Ververs het water een keer of twee per dag tot de kabeljauw voldoende ontzilt is.
  • Giet de vis af.
  • Verhit in een klein pannetje 2 eetlepels olie met de knoflook en sauteer dit zachtjes tot de knoflook begint te kleuren.
  • Zet apart.
  • Kook de aardappelen in een gesloten pan met water en zout gaar.
  • Haal de aardappelen uit het water, breng het water opnieuw aan de kook en leg de kabeljauw erin.
  • Komt het water nu weer aan de kook, haal de kabeljauw er dan uit, laat hem uitlekken en hak hem grof.
  • Doe de kabeljauw in een keukenmachine en hak hem zeer fijn.
  • Voeg de aardappelen, de gesauteerde knoflook (met de olie), de bloem, de eierdooiers, het bakpoeder en de peterselie toe en meng dit goed door elkaar.
  • Voeg zout naar smaak toe.
  • Klop in een kom de eiwitten stijf, maar niet droog.
  • Voeg het kabeljauwmengsel toe en klop dit flink door elkaar.
  • Verhit de frituurolie op 180 graden Celsius.
  • Leg het beslag met twee eetlepels in de hete olie en laat de beignets aan alle kanten goudbruin worden.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer met alioli.