Bunuelos de bacalao con alioli
kabeljauwbeignets met knoflooksaus

Begin 2 tot 3 dagen van tevoren met de bereiding. Schenk zoveel koud water bij de kabeljauw dat deze bedekt is en zet hem dan 2 tot 3 dagen in de koelkast. Ververs het water een keer of twee per dag tot de kabeljauw voldoende ontzilt is. Giet de vis af.
Verhit in een klein pannetje 2 el olie met de knoflook en sauteer dit zachtjes tot de knoflook begint te kleuren. Zet apart. Kook de aardappelen in een gesloten pan met water en zout gaar. Haal de aardappelen uit het water, breng het water opnieuw aan de kook en leg de kabeljauw erin. Komt het water nu weer aan de kook, haal de kabeljauw er dan uit, laat hem uitlekken en hak hem grof. Doe de kabeljauw in een keukenmachine en hak hem zeer fijn. Voeg de aardappelen, de gesauteerde knoflook (met de olie), de bloem, de eierdooiers, het bakpoeder en de peterselie toe en meng dit goed door elkaar. Voeg zout naar smaak toe. Klop in een kom de eiwitten stijf, maar niet droog. Voeg het kabeljauwmengsel toe en klop dit flink door elkaar. Verhit de frituurolie op 180 graden Celsius. Leg het beslag met twee eetlepels in de hete olie en laat de beignets aan alle kanten goudbruin worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer met alioli.