Boquerones rellenos de jamon y espinaca
ansjovis gevuld met rauwe ham en spinazie

  • Maak de vis schoon, snijd de kop en de rugvin eraf en trek de ruggegraat er met de vingers uit.
  • Was de spinazie en laat deze vochtig.
  • Doe de spinazie met aanhangend vocht in een pan voeg zout en peper toe en kook de groente in 5 minuten tot de blaadjes zacht zijn.
  • Verhit de olie in een braadpan, fruit de knoflook licht, voeg de spinazie toe en laat het geheel een minuut zachtjes fruiten.
  • Smelt u de boter in een steelpan.
  • Voeg de bloem toe en bak die, onder voortdurend roeren, een minuut of 2.
  • Schenk er dan langzaam de visbouillon en de melk bij, blijf ondertussen voortdurend roeren tot de saus dik en glad geworden is.
  • Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
  • Roer 2 eetlepels van de witte saus door de spinazie.
  • Schik de plakjes ham in de lichaamsholten van de vis en leg ongeveer 1 theelepel van het spinaziemengsel op ieder plakje ham.
  • Giet wat saus in een ovenvaste schaal, leg de vis erop en giet de resterende saus erover heen.
  • Zet het geheel 10 minuten in de oven op 175 graden Celsius en dien de vis in dezelfde schotel op.