Boquerones rellenos de jamon y espinaca
ansjovis gevuld met rauwe ham en spinazie

Maak de vis schoon, snijd de kop en de rugvin eraf en trek de ruggegraat er met de vingers uit. Was de spinazie en laat deze vochtig. Doe de spinazie met aanhangend vocht in een pan voeg zout en peper toe en kook de groente in 5 minuten tot de blaadjes zacht zijn. Verhit de olie in een braadpan, fruit de knoflook licht, voeg de spinazie toe en laat het geheel een minuut zachtjes fruiten.
Smelt u de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en bak die, onder voortdurend roeren, een minuut of 2. Schenk er dan langzaam de visbouillon en de melk bij, blijf ondertussen voortdurend roeren tot de saus dik en glad geworden is. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Roer 2 eetlepels van de witte saus door de spinazie. Schik de plakjes ham in de lichaamsholten van de vis en leg ongeveer 1 theelepel van het spinaziemengsel op ieder plakje ham. Giet wat saus in een ovenvaste schaal, leg de vis erop en giet de resterende saus erover heen. Zet het geheel 10 minuten in de oven op 175 graden Celsius en dien de vis in dezelfde schotel op.