Bacalao pil pil
gedroogde kabeljauw in knoflookmayonaise

Week de vis 24 tot 36 uur in zo veel koud water dat hij onderstaat; ververs het water zo nodig af en toe. Laat de vis daarna goed uitdruipen.
Schenk de olie in een ondiepe schaal, bij voorkeur een cazuela. Voeg knoflook en de halve Spaanse peper toe en fruit dit tot de knoflook goudbruin kleurt. Schep de knoflook dan uit de olie en bewaar deze. Leg de vis met het vel naar beneden in de olie en bak deze 3 minuten, waarbij u de pan voortdurend heen en weer schudt. Draai de vis
om en bak de andere kant op dezelfde wijze. Voeg dan 1 eetlepel water toe, doe een deksel op de pan en laat de vis 15 minuten pruttelen.
Leg de vis en de Spaanse peper dan op een verwarmd bord. Snijd de vis in 4 tapa-grote porties. (Kan van tevoren worden klaargemaakt; verhit de olie opnieuw voordat u verder gaat.) Klop het ei in een keukenmachine of blender en laat de motor lopen
terwijl u de olie uit de cazuela er langzaam bij schenkt

zo ontstaat een mayonaise.
Schenk deze over de vis en garneer met de knoflook en Spaanse peper.