Almejas en tomate
venusschelpen in tomatensaus

Ui en knoflook pellen en fijnhakken. Olijfolie in een grote pan verhitten en ui en knoflook op zacht vuur laten aanbakken. Vleestomaten pellen door deze kruislings in te snijden en even in een pan met kokend water te dompelen. Tomaten fijnsnijden (zaadjes verwijderen) en in de braadpan bij de uien doen. Witte wijn toevoegen en laurierblad, oregano en tijm toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Gedurende 10 minuten zachtjes laten koken.

Intussen venusschelpen onder stromend koud water schoonmaken. Open schelpen verwijderen. Mosselen aan tomatensaus toevoegen en op hoog vuur met half gesloten deksel snel aan de kook brengen. 10 minuten laten koken en de schelpen die niet geopend zijn verwijderen. Eventueel nog wat zout en peper aan de saus toevoegen.

Direct serveren met boerenbrood.