Almejas en tomate
venusschelpen in tomatensaus
- Ui en knoflook pellen en fijnhakken.
- Olijfolie in een grote pan verhitten en ui en knoflook op zacht vuur laten aanbakken.
- Vleestomaten pellen door deze kruislings in te snijden en even in een pan met kokend water te dompelen.
- Tomaten fijnsnijden (zaadjes verwijderen) en in de braadpan bij de uien doen.
- Witte wijn toevoegen en laurierblad, oregano en tijm toevoegen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Gedurende 10 minuten zachtjes laten koken.
- Intussen venusschelpen onder stromend koud water schoonmaken.
- Open schelpen verwijderen.
- Mosselen aan tomatensaus toevoegen en op hoog vuur met half gesloten deksel snel aan de kook brengen.
- 10 minuten laten koken en de schelpen die niet geopend zijn verwijderen.
- Eventueel nog wat zout en peper aan de saus toevoegen.
- Direct serveren met boerenbrood.