Almejas en tomate
venusschelpen in tomatensaus

  • Ui en knoflook pellen en fijnhakken.
  • Olijfolie in een grote pan verhitten en ui en knoflook op zacht vuur laten aanbakken.
  • Vleestomaten pellen door deze kruislings in te snijden en even in een pan met kokend water te dompelen.
  • Tomaten fijnsnijden (zaadjes verwijderen) en in de braadpan bij de uien doen.
  • Witte wijn toevoegen en laurierblad, oregano en tijm toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Gedurende 10 minuten zachtjes laten koken.
  • Intussen venusschelpen onder stromend koud water schoonmaken.
  • Open schelpen verwijderen.
  • Mosselen aan tomatensaus toevoegen en op hoog vuur met half gesloten deksel snel aan de kook brengen.
  • 10 minuten laten koken en de schelpen die niet geopend zijn verwijderen.
  • Eventueel nog wat zout en peper aan de saus toevoegen.
  • Direct serveren met boerenbrood.