Tomates rellenos de queso de cabra
gegratineerde tomaten gevuld met geitenkaas

  • Was de tomaten, snij de kapjes eraf en hol de tomaten uit (het vruchtvlees wordt niet gebruikt).
  • Laat de uitgeholde tomaten enkele minuten omgekeerd uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 120°C.
  • Leg de tomaten in een vuurvaste ovenschaal en besprenkel ze met de helft van de olijfolie.
  • Bak de tomaten gedurende 1 uur in het midden van de oven.
  • Haal de schaal uit de oven.
  • Zet de grill op de hoogste stand.
  • Bestrooi de warme tomaten met de helft van de bieslook en versgemalen peper.
  • Halveer de geitenkaasjes en vul de tomaten met de geitenkaas.
  • Bestrooi met de rest van de bieslook en besprenkel de kaas met olijfolie.
  • Schuif de tomaten onder de hete grill en gratineer de geitenkaas in 3 tot 5 minuten lichtbruin.