Patatas bravas
aardappelen met pikante tomatensaus

  • Vet een ovenschaal in en schik de aardappelen er in één laag in.
  • Strijk de olijfolie erover, bestrooi de aardappelen met zout en bak ze ongeveer 45 minuten bij 175 tot 200 graden Celsius of zolang tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Maak ondertussen de tomatensaus: Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig is.
  • Voeg de tomaten toe en laat dit nog een paar minuten bakken onder voortdurend roeren.
  • Roer dan de tomatenpuree, wijn, water, peterselie, chilipeper, tabasco, laurier, suiker, zout en peper erdoor.
  • Doe een deksel op de pan en laat het 30 minuten sudderen.
  • Giet het mengsel door een zeef of pureer het met een staafmixer.
  • De saus mag niet te dik zijn en moet eventueel met water verdund worden.
  • Doe de aardappelen over in een schaal en schenk er de saus over.
  • Eventueel op te dienen met alioli.