Patatas bravas
aardappelen met pikante tomatensaus

Vet een ovenschaal in en schik de aardappelen er in één laag in.
Strijk de olijfolie erover, bestrooi de aardappelen met zout en bak ze ongeveer 45 minuten bij 175-200 graden Celsius of zolang tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Maak ondertussen de tomatensaus: Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Voeg de tomaten toe en laat dit nog een paar minuten bakken onder voortdurend roeren. Roer dan de tomatenpuree, wijn, water, peterselie, chilipeper, tabasco, laurier, suiker, zout en peper erdoor. Doe een deksel op de pan en laat het 30 minuten sudderen. Giet het mengsel door een zeef of pureer het met een staafmixer. De saus mag niet te dik zijn en moet eventueel met water verdund worden.

Doe de aardappelen over in een schaal en schenk er de saus over. Eventueel op te dienen met alioli.