Patatas alioli
aardappelen in knoflookmayonaise

  • Breng de aardappelen aan de kook met zout water (en naar wens met wat groentenbouillon), doe het deksel op de pan en laat ze 15 minuten zachtjes koken.
  • Draai dan de warmtebron uit en laat de aardappelen afgedekt in het water staan tot ze zacht zijn (ongeveer 15 minuten).
  • Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1,5 tot 2 centimeter.
  • Roer in een schaal mayonaise, knoflook en peterselie door elkaar.
  • De mayonaise moet aan de dunne kant zijn om goed te kunnen vermengen met de aardappelen - indien nodig verdunnen met een beetje azijn of citroensap.
  • Schep de aardappelen hier voorzichtig door, breng ze op smaak met zout en laat ze een minuut of 20 op kamertemperatuur staan alvorens ze op te dienen.
  • Of maak het gerecht van tevoren klaar, zet het in de koelkast en laat het vervolgens op kamertemperatuur komen.