Ensalada de coliflor
bloemkoolsalade

  • Snij de dikke stelen van de bloemkool weg en breek de bloemkool in kleine roosjes.
  • Doe een bodempje van ongeveer 2 tot 3 centimeter water in een pan, voeg zout en citroensap toe en breng dit aan de kook.
  • Leg de bloemkool erin, doe een deksel op de pan en laat dit een minuut of 10 tot 12 zachtjes koken of zolang tot de bloemkool bijna zacht is.
  • Laat de bloemkool goed uitdruipen en afkoelen.
  • Snij de steeltjes weg tot vlak onder de roosjes.
  • Roer de ingredienten voor de dressing luchtig door elkaar.
  • Giet dit mengsel over de bloemkool en meng het geheel met een spatel tot de dressing opgenomen is.
  • Voeg zo nodig nog wat zout toe.
  • Laat dit een paar uur intrekken.
  • Bestrooi de bloemkool voor het serveren met ei en peterselie.