Croquetas de patatas y queso
aardappel kaaskroketjes

  • Maak een dag van tevoren :
  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in gelijke stukken.
  • Kook ze gaar met wat zout en giet ze af.
  • Leg een deksel op de pan met aardappelen en laat ze op laag vuur even drogen; roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
  • Pureer de aardappelen met de eierdooiers, boter, zout en peper.
  • Roer hierdoor nootmuskaat, sherry, parmezaanse kaas, mosterd en peterselie. De puree moet stevig zijn. Door te lang mixen wordt de puree kleverig; in dat geval met de hand wat bloem erdoor kneden.
  • De puree indien nodig nog op smaak brengen en er rolletjes van 13 x 5 cm van vormen.
  • Wentel deze eerst door de bloem, dan door het geklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
  • Leg ze tot gebruik op een blad, dek ze af met huishoudfolie en leg ze een nacht in de koelkast.
  • Bak de kroketten goudbruin in frituurolie (185 °C).
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze direct.