Croquetas de patatas y queso
aardappel kaaskroketjes

Maak een dag van tevoren : Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze gaar met wat zout en giet ze af. Leg een deksel op de pan met aardappelen en laat ze op laag vuur even drogen; roer af en toe om aanbranden te voorkomen. Pureer de aardappelen met de eierdooiers, boter, zout en peper. Roer hierdoor nootmuskaat, sherry, parmezaanse kaas, mosterd en peterselie. De puree moet stevig zijn. Door te lang mixen wordt de puree kleverig; in dat geval met de hand wat bloem erdoor kneden. De puree indien nodig nog op smaak brengen en er rolletjes van 13 x 5 cm van vormen. Wentel deze eerst door de bloem, dan door het geklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Leg ze tot gebruik op een blad, dek ze af met huishoudfolie en leg ze een nacht in de koelkast.

Bak de kroketten goudbruin in frituurolie (185 °C).
Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze direct.