Chipirones en cerveza
inktvis in biersaus

  • Verhit in een pan 2 eetlepels van de olie met de knoflook.
  • Voeg zodra de knoflook gaat kleuren de ui toe, temper de hitte en doe een deksel op de pan.
  • Laat dit 10 tot 15 minuten zachtjes bakken tot de ui zacht, maar niet bruin is.
  • Roer nu de tomaat, laurier, suiker, zout en peper erbij en laat het geheel, zonder deksel, bij middelmatige warmte een minuut of 5 pruttelen.
  • Verhit in een ondiepe schaal de overgebleven 2 eetlepels olie.
  • Leg de inktvis met de tentakels hierin, draai de warmtebron hoog en sauteer dit 2 minuten.
  • Roer dan het bier erdoor, temper de warmte, doe een deksel op de pan en laat het 10 minuten pruttelen.
  • Voeg het tomatenmengsel toe en laat het nog eens 25 minuten zachtjes koken.
  • Leg de inktvis dan op een warm bord en kook de saus in tot deze dik is.
  • Leg de inktvis terug in de saus, laat het geheel nog eens 10 minuten pruttelen of zolang tot de inktvis zacht is.
  • (Kan van tevoren klaargemaakt worden.)