Chipirones en cerveza
inktvis in biersaus

Verhit in een pan 2 eetlepels van de olie met de knoflook.
Voeg zodra de knoflook gaat kleuren de ui toe, temper de hitte en doe een deksel op de pan.
Laat dit 10 tot 15 minuten zachtjes bakken tot de ui zacht, maar niet bruin is. Roer nu de tomaat, laurier, suiker, zout en peper erbij en laat het geheel, zonder deksel, bij middelmatige warmte een minuut of 5 pruttelen.
Verhit in een ondiepe schaal de overgebleven 2 eetlepels olie.
Leg de inktvis met de tentakels hierin, draai de warmtebron hoog en sauteer dit 2 minuten.
Roer dan het bier erdoor, temper de warmte, doe een deksel op de pan en laat het 10 minuten pruttelen.
Voeg het tomatenmengsel toe en laat het nog eens 25 minuten zachtjes koken.
Leg de inktvis dan op een warm bord en kook de saus in tot deze dik is.
Leg de inktvis terug in de saus, laat het geheel nog eens 10 minuten pruttelen of zolang tot de inktvis zacht is.
(Kan van tevoren klaargemaakt worden.)