Chipirones a lo pelayo
gestoofde pijlinktvis met uien

  • Maak de pijlinktvissen schoon en laat de zakjes heel en de tentakels aan elkaar.
  • Pel de uien en snij ze in dunne ringetjes.
  • Haal steel en zaadlijsten uit de paprika en snij de paprika in fijne reepjes.
  • Pel de knoflook en hak hem fijn.
  • Verwarm de oven op 120 graden Celsius.
  • Zet de cazuelitas en het brood in de oven om op te warmen.
  • Verwarm wat olijfolie in een cazuela en laat de reepjes ui en paprika aanstoven.
  • Voeg er, wanneer de ui goudkleurig wordt, de schoongemaakte pijlinktvis en de fijngehakte look bij en kruid met wat zout.
  • Roer alles goed door elkaar en laat nog 1 minuutje bakken.
  • Doe dan het deksel op de caserole en laat nog 10 tot 15 minuutjes stoven op een zacht vuurtje.
  • Roer af en toe om.
  • Serveer in voorverwarmde cazuelitas en geef er warme knapperige stukken brood om te dippen.