Calamares rellenos
gevulde inktvis
- Verhit in een koekenpan de helft van de olijfolie boven een matig vuur en fruit de ui goudbruin.
- Voeg de fijngehakte knoflook en de laurierblaadjes toe en laat die 5 minuten meebakken.
- Giet het uimengsel uit de pan door een zeef en zet het apart.
- Doe de olie terug in de pan.
- Draai het vuur hoger
- Als de olie heet is, de gehakte tentakels snel roerbakken tot ze halfgaar zijn.
- Voeg al roerend de helft van de sherry toe.
- Doe het uimengsel terug in de pan en voeg de helft van de peterselie toe.
- Laat de saus een minuut inkoken of tot de geur en smaak van de alcohol is verdwenen
- Breng hem vervolgens op smaak en neem de pan van het vuur.
- Voeg de geprakte eieren en de rest van de peterselie toe aan het inktvis-uimengsel en maak op smaak af.
- Vul hiermee de lege lichaamsholte van de inktvissen, maar stop ze niet te vol, want het vlees krimpt tijdens het bakken.
- Neem een koekenpan waarin alle gevulde inktvissen op de bodem passen en verhit de rest van de olijfolie.
- Bak de inktvis aan alle kanten bruin en voeg de rest van de sherry en het water toe.
- Laat alles koken tot de alcohol is verdampt en de inktvis mals is.
- Schud af en toe met de pan tot de saus iets is ingekookt.
- Maak op smaak af.