Calamares rellenos
gevulde inktvis

  • Verhit in een koekenpan de helft van de olijfolie boven een matig vuur en fruit de ui goudbruin.
  • Voeg de fijngehakte knoflook en de laurierblaadjes toe en laat die 5 minuten meebakken.
  • Giet het uimengsel uit de pan door een zeef en zet het apart.
  • Doe de olie terug in de pan.
  • Draai het vuur hoger
  • Als de olie heet is, de gehakte tentakels snel roerbakken tot ze halfgaar zijn.
  • Voeg al roerend de helft van de sherry toe.
  • Doe het uimengsel terug in de pan en voeg de helft van de peterselie toe.
  • Laat de saus een minuut inkoken of tot de geur en smaak van de alcohol is verdwenen
  • Breng hem vervolgens op smaak en neem de pan van het vuur.
  • Voeg de geprakte eieren en de rest van de peterselie toe aan het inktvis-uimengsel en maak op smaak af.
  • Vul hiermee de lege lichaamsholte van de inktvissen, maar stop ze niet te vol, want het vlees krimpt tijdens het bakken.
  • Neem een koekenpan waarin alle gevulde inktvissen op de bodem passen en verhit de rest van de olijfolie.
  • Bak de inktvis aan alle kanten bruin en voeg de rest van de sherry en het water toe.
  • Laat alles koken tot de alcohol is verdampt en de inktvis mals is.
  • Schud af en toe met de pan tot de saus iets is ingekookt.
  • Maak op smaak af.