Calamares rebozados
pijlinktvis in beslag

  • Snij het lijf van de inktvis in ringen van 1 tot 1,5 centimeter.
  • Zijn de tentakels groot, snijd ze dan in de lengte doormidden.
  • Bestrooi de inktvis met zout en laat dit 10 minuten staan, zodat het goed intrekt.
  • Klop het ei en het bier met een vork los in een kom en voeg dan langzaam de bloem toe.
  • Roer hier de knoflook, de peterselie en zout naar smaak doorheen.
  • Leg alle inktvisringen in het beslag en laat dit 15 minuten zo staan.
  • Schenk een laagje olie van ten minste 2,5 centimeter in een pan en verhit dit tot de olie dampt (of gebruik een frituurpan op de hoogste stand).
  • Haal de inktvisringen stuk voor stuk uit het beslag en leg ze meteen in de hete olie.
  • Bak ze heel kort (minder dan 1 minuut) omdat het vlees anders taai wordt.
  • Opdienen met de puntjes citroen.