Calamares fritos a la romana
gefrituurde calamares

  • Frituur de calamares zorgvuldig, want de inktvis wordt taai en elastiekerig als hij te lang wordt gebakken, maar als je het goed doet, wordt de inktvis zacht en sappig.
  • Snijd de pijlinktvissen in ringen van 1 tot 1,5 centimeter en laat de tentakels heel.
  • Dep ze goed droog tussen keukenpapier, want anders spettert de inktvis bij het bakken.
  • Bestuif de stukken inktvis met bloem.
  • Verhit in een grote braadpan een laagje olie van minstens 2,5 centimeter tot ongeveer 190 graden Celsius of gebruik een frituurpan.
  • Bestrijk de ringen vis en de tentakels een voor een helemaal met het geklopte ei en leg ze meteen in de hete olie.
  • Bak ze tot ze goudbruin zijn, maar niet langer dan 2 tot 3 minuten.
  • Laat ze uitdruipen, bestrooi ze met zout en dien ze meteen op, gegarneerd met een puntje citroen.