Zarzuela

  • Verwarm de oven voor op ongeveer 250 graden celcius.
  • Fruit de ui in de helft van de olie.
  • Voeg de bacon toe en bak deze uit.
  • Voeg vervolgens de tomaten, knoflook, saffraan, amandelen, laurier, tijm, peper en zout toe.
  • Laat op matig vuur zonder deksel 15 minuten inkoken tot het vocht bijna is verdampt.
  • Voeg vervolgens de rest van de olijfolie, wijn, citroensap en de vis toe.
  • Laat ongeveer 5 minuten goed doorwarmen.
  • Dan de zeevruchten, garnalen en peterselie toevoegen.
  • Vet een cazuela, of 4 losse schaaltjes, in.
  • Op de bodem komt het vismengsel.
  • Hierover een royale laag creme fraiche en daarover een royale laag geraspte kaas.
  • Laat ongeveer 15 minuten in de oven tot het mooi gegratineerd is.
  • Lekker met stokbrood om in de heerlijke saus te dopen.