Sopa de camarones
garnalensoepje

Pel de garnalen en hou de koppen en schalen apart. Verhit de boter in een pan, voeg de garnalenkoppen en -schalen toe en bak ze 5 minuten boven een matig vuur. Kraak de schalen licht met een houten lepel.
Doe de bloem in de pan en roer tot het mengsel gebonden is. Voeg de visbouillon en het paprikapoeder toe en breng het mengsel al roerend aan de kook. Zet het vuur zachter en laat het ongeveer 10 minuten zacht doorkoken met het deksel op de pan.
Giet het mengsel door een zeef boven een kom. Doe de vloeistof weer in de pan. Voeg de garnalen toe en laat ze 2 tot 3 minuten zacht koken. Laat de soep iets afkoelen en pureer dan in delen in een keukenmachine of blender. Doe de soep vervolgens weer in de pan.
Voeg de room en de sherry toe en warm het geheel goed door. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Serveer met een beetje room en strooi wat paprikapoeder over de soep. Eventueel garneren met een gepelde gekookte garnaal.