Pollo con gambas
kip met garnalen
- Bestrooi de drumsticks met peper en zout.
- Verhit de olie in een ruime pan en bak de kip in 5 minuten rondom bruin.
- Laat de uien snippers ongeveer 2 minuten meebakken.
- Voeg de tomatenblokjes, wijn, bouillonblokje en het water toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat de kip zo 5 minuten zachtjes stoven.
- Pureer in een vijzel de amandelen, knoflook, chocolade, kurkuma en 1 eetlepel van de peterselie en de cognac tot een gladde massa (mag ook in de keukenmachine).
- Roer dit door de kip met tomatensaus.
- Laat de kip nog 15 tot 20 minuten goed gaar worden.
- Voeg op het laatst de garnalen toe en verwarm ze kort mee.
- Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Doe in kleine cazuela's 1 drumstick en 2 tot 3 garnalen, bedekt met wat van de saus.
- Bestrooi met peterselie.
- Dit gerecht is lekker met brood.