Gambas al pimenton
gambas met paprika

  • Verwijder het middengedeelte van het pantser van de gamba's, maar laat de kop en de staart eraan.
  • Haal wel het donkere darmkanaal weg.
  • Meng olie, knoflook, paprikapoeder en zout in een bord door elkaar, leg de gamba's hierin en draai ze om en om totdat ze volledig bedekt zijn met het mengsel.
  • Dek af met transparante folie en laat de gamba''s minstens 1 uur in de koelkast marineren.
  • Verhit als het moment van koken is aangebroken, een grill pan boven een matig hete vlam totdat u de warmte ervan af voelt komen.
  • Leg zo veel gamba's in de pan tot de bodem bedekt is en bak deze ongeveer 1 minuut tot de gamba's gaan krommen en hun schaal roze kleurt.
  • Draai de gamba''s om en bak ze opnieuw 1 mimuut of zolang tot ze gaar zijn.
  • Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en houd ze warm terwijl u de resterende gamba's bakt.
  • Dien onmiddellijk op met partjes citroen om over de gamba's uit te knijpen.