Ensalada de esparrago y gamba
aspergesalade met garnalen

Breng de asperges aan de kook in een mengsel van water en kippebouillon , waarin ze juist onderstaan. Temper de hitte, doe een deksel op de pan en laat dit 5 minuten pruttelen of zolang tot de asperges net gaar zijn. Laat ze niet te lang koken. De asperges zeven en af laten koelen. Breng het kookvocht weer aan de kook, doe de garnalen erin en laat ze ongeveer twee minuten koken. Laten afkoelen en pellen.

Voor de dressing olie, citroensap, zout en peper in een klein schaaltje vermengen. Roer dan de peterselie en de tijm erdoor. Doe de asperges en de garnalen in een ondiepe schaal en vermeng ze voorzichtig met de dressing. Zet het geheel een uur of 2 in de koelkast. Schik de asperges op aparte bordjes of een grote schaal. Leg de garnalen erop, strooi hierover de tomaat en de champignons en druppel de dressing erover. Serveren op kamertemperatuur.