Ensalada de esparrago y gamba
aspergesalade met garnalen

  • Breng de asperges aan de kook in een mengsel van water en kippenbouillon , waarin ze juist onderstaan.
  • Temper de hitte, doe een deksel op de pan en laat dit 5 minuten pruttelen of zolang tot de asperges net gaar zijn.
  • Laat ze niet te lang koken.
  • De asperges zeven en af laten koelen.
  • Breng het kookvocht weer aan de kook, doe de garnalen erin en laat ze ongeveer twee minuten koken.
  • Laten afkoelen en pellen.
  • Voor de dressing olie, citroensap, zout en peper in een klein schaaltje vermengen.
  • Roer dan de peterselie en de tijm erdoor.
  • Doe de asperges en de garnalen in een ondiepe schaal en vermeng ze voorzichtig met de dressing.
  • Zet het geheel een uur of 2 in de koelkast.
  • Schik de asperges op aparte bordjes of een grote schaal.
  • Leg de garnalen erop, strooi hierover de tomaat en de champignons en druppel de dressing erover.
  • Serveren op kamer temperatuur.