Empanadillas de camarones
empanadillas met garnalen

  • Ontdooi het bladerdeeg.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Verhit de boter en fruit de uien.
  • Voeg de tomaten en paprika toe.
  • Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in kleine stukjes.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de paddenstoelen op hoog vuur.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Pel het ei en hak het fijn.
  • Hak ook de garnalen fijn.
  • Bak het ei en de garnalen mee.
  • Voeg het chilipoeder toe en laat alles nog 10 minuten sudderen, terwijl u af en toe roert.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe en laat het afkoelen.
  • Rol het bladerdeeg goed uit en snijd er rondjes uit (15 centimeter groot).
  • Schep wat van de vulling op elke helft van een deegrondje.
  • Bevochtig de randen met water, vouw de rondjes dicht en druk de randen goed aan.
  • Bestrijk de empanadilla''s met eigeel en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven.