Empanadas de mariscos picantes
pittige garnalen coquillepasteitjes

  • Verhit 15 gram van de boter in een koekenpan op een matig vuur.
  • Schep er de gehakte garnalen en coquilles door en laat zachtjes bakken tot de garnalen van kleur veranderen (ze hoeven niet volledig gaar te zijn).
  • Doe in een vergiet en laat schrikken onder de koude kraan en zet ze weg.
  • Verhit de overgebleven 15 gram boter in een koekenpan en fruit er de ui, knoflook en gember circa 3 minuten in.
  • Schep er het kerriepoeder en de bloem door en roerbak circa 3 minuten om een roux te maken.
  • Schep er de kokosmelk, verse koriander, desgewenst wat zout en de chilisaus door en laat al roerend 3 tot 4 minuten koken tot het mengsel dik en glad is.
  • Schep er de garnalen en coquilles door en neem de pan onmiddellijk van het vuur.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius.
  • Neem maar 4 tot 5 deegcirkels tegelijk uit de koelkast en schep 2 theelepels vulling in het midden van elke deegcirkel.
  • Vouw de cirkels over de vulling en knijp de randen dicht.
  • Zet de empanadas minstens 15 minuten in de koelkast.
  • Schik de empanadas met een tussenruimte van minstens 2 centimeter naast elkaar op een ingevette bakplaat.
  • Bestrijk het deeg met het ei-watermengsel.
  • Zet het deeg 5 tot 6 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.
  • Dien onmiddellijk op.