Croquetas de patata con gambas kroketjes van aardappel met garnaaltjes

  • Kook de aardappelen in de schil in voldoende water met wat zout.
  • Giet ze vervolgens af, pel ze en druk ze door een zeef, het moet in ieder geval een fijne puree worden.
  • Meng de puree samen met de Parmezaanse kaas, de gesmolten boter en het citroensap.
  • Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Bak, in een andere pan, in wat olie de garnaaltjes op een zacht vuur gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Haal ze uit de olie en zet even apart.
  • Bak in diezelfde olie de knoflook tot ze begint te kleuren.
  • Voeg de tomatensaus toe samen met het laurierblad, voeg zout naar smaak toe evenals peper en wat suiker.
  • Kook dit met een deksel op de pan en op een zacht vuur gedurende 15 minuten.
  • Meng de aardappelpuree met de helft van de garnalen, voeg wat van de losgeklopte eieren toe en maak van dit mengsel kroketten.
  • Haal deze eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
  • Bak de kroketten in voldoende olie (heet, circa 180 graden Celsius) (kan ook in de frituurpan) tot ze goudbruin zijn.
  • Het werkt wat makkelijker als je ze een half uurtje in de koelkast laat opstijven voordat ze door het ei en het paneermeel gaan.
  • Serveer ze op wat van de tomatensaus, met hier overheen de rest van de garnaaltjes.