Champinones y gambas a la plancha
champignons met garnalen

  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook aan.
  • Neem de knoflook uit de pan en verdeel deze over de champignonhoedjes, waarbij je dit iets in de holte drukt.
  • Bak de champignons met het hoedje naar beneden enkele minuten bij matige warmte tot ze bruin zijn.
  • Bestrooi de hoedjes met peper en zout.
  • Draai de champignons om en bak de andere kant tot ze naar smaak gaar zijn.
  • Draai de champignons dan weer om, maar zorg dat de knoflook niet uit het hoedje valt.
  • Leg de champignons op een voorverwarmd bord.
  • Schep de achtergebleven knoflook uit de pan en doe deze in de hoedjes.
  • Draai het vuur hoger, bestrooi de garnalen met zout en sauteer ze in ongeveer 2 minuten net gaar.
  • Leg een garnaal op elk omgekeerd champignon hoedje en zet dit vast met een cocktailprikker.
  • Bestrooi dit alles met peterselie en dien de champignons op.