Bric de gambas y espinacas
garnalen spinazierolletjes

Verhit de boter en de olie in een middelgrote steelpan tot de boter gesmolten is.
Voeg de bloem toe en laat dit 3 minuten onder voortdurend roeren koken.
Schenk langzaam melk, venusschelpenvocht en wijn erbij en breng het geheel op smaak met zout, peper en cayennepeper.
Kook dit bij matig tot hoge temperatuur onder voortdurend roeren tot een dikke, gladde saus.
Roer de steurgarnalen en spinazie erdoor, laat dit nog eens 5 minuten garen.
Spreid het mengsel uit op een bord om af te koelen, zet het vervolgens 1 uur in de koelkast.
Snij een vel filodeeg in de lengte doormidden; terwijl u met het ene stuk aan het werk bent, dekt u de rest af met een vochtige theedoek. Leg ongeveer 1 eetlepel vulling in het midden van de ene helft van het halve vel. Vouw elke kant over de vulling heen en rol het deeg op. Zet het uiteinde vast met een paar druppels water.

Schenk in een steelpan een laagje olie van ten minste 0,5 cm (of gebruik, nog beter, een frituurpan) en verhit hierin de olie tot een blokje brood er snel in bruint. Frituur de rolletjes, zo nodig in gedeelten, goudbruin, waarbij u ze eenmaal keert. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Ze kunnen bij 100 graden Celsius ongeveer een half uur in de oven warm gehouden worden.